Høvdingeledelse - fremtidens chef er ydmyg og tillidsvækkende
'Fremtiden kalder på høvdingeledelse', er budskabet i det her foredrag. Alt for mange ledere har været drevet af ideen, om at skulle være en autoritet, der er 'hård i filten', og har kontrol med de ansatte. Det medfører ikke kun stressede medarbejdere, det viser sig, at chefen selv mistrives i den rolle.
Det handler om at ændre mindset og indstilling til hvad ledelse, magt og samarbejde betyder. Vi skal tilbage til menneskets oprindelige visdom. Modsat hvad man skulle tro - var høvdinge mestre i at lede - med afsæt i værdier som ydmyghed, generøsitet, inspiration og lydhørhed overfor stammens behov. Lige præcist det som fremtiden kalder på. Lederen må ses som en tjener for fællesskabet, med en tydelig vision, rumme diversiteten og evne at håndtere konflikter på tværs af fx køn og generationer.
I foredraget kommer jeg med eksempler fra mine ture til Amazonjunglen og mine møder med høvdinge og shamaner, kvinder og mænd, med særlige evner til at inspirere, hvile i sig selv og holde sammen på flokken. Og så kommer jeg med eksempler på ledere i danske virksomheder og organisationer, der praktiserer en lignende ledelsesstil med stor succes.
Gennem høvdingeledelse motiveres medarbejderne til at opnå resultater, samtidigt med at de er trygge og kan udfolde sig frit.
Høvdingelederens fokus på åbenhed, tillid, tryghed og inkluderende fællesskaber er ikke kun 'good for business'. Det er i sidste ende også den ledelsesstil, vi er skabt til som mennesker.
Hvordan skaber vi en kulturændring?
I dette foredrag stiller jeg skarpt på, hvordan køn, magt og samværsidealer er forandret og hvordan vi skaber en kulturændring på arbejdspladsen. Hvilke spilleregler gælder og hvordan sikres trivsel?
Hvordan forbedres respektfuld samvær mellem mænd og kvinder, og mellem de yngre og ældre generationer? Hvordan bruger vi principper om ligeværd og respektfuld adfærd til at skabe kulturændringen i moderne organisationer?
Foredraget kaster nyt lys på betydningen af magt, køn og generationer med eksempler fra forskningen og fra min bog Da Metoo ramte manden. Jeg slår et slag for at sunde relationer, på tværs af køn og generationer, kan skabes gennem en øget bevidsthed om hinanden og vores forskellige livssyn.
Mænds og drenges plads i ligestillingskampen
Et foredrag om mænds plads i ligestillingskampen, i hjemmet, i deres arbejds- og familieliv - for hvad er mandens positive bidrag til samfundet i vores tid?
Jeg gennemgår de nye kønsroller, manderoller og forbilleder og kommer med eksempler på, hvordan både kvinder og mænd kan være med til at give maskulinitet en positiv betydning.
Undersøgelser viser, at hver femte danske mand under 30 er skeptiske overfor ligestilling. En anden undersøgelse viser, at mænd for de flestes vedkommende foretrækker en arbejdsplads med diversitet blandt kollegerne. Nogle mænd omfavner ligestilling, andre gør ikke. Så hvad gør vi nu?
Foredraget diskuterer, hvorfor vi er endt der, hvor manderollen er til debat, hvorfor mænd er splittet om deres rolle og betydning, som mand 'med et formål'.
Copyright © All Rights Reserved