Om

Christian er en internationalt prisbelønnet forsker, antropolog og forfatter. Hans faglige ekspertiser ligger indenfor områderne køn, diversitet, inklusion og ligestilling, kulturændring, værdisæt, magt og ledelse, nye maskuliniteter og nye kønsroller.


Han holder foredrag om sin forskning og sine bøger for organisationer og virksomheder, regioner og kommuner, på højskoler, biblioteker og gymnasier. Når han ikke forsker og holder foredrag, rådgiver han organisationer indenfor sine ekspertiseområder, laver undersøgelser og afholder workshops. Han er medlem af advisory board i tænketanken EQUALIS, hvor han bidrager til at sætte ligestilling på dagsordenen.


Christian har en ph.d-grad fra Københavns Universitet og har været research fellow på Columbia University. Han har et diplom i forskningsledelse fra Copenhagen Business School og har stået i spidsen for flere større forskningsprojekter. Som antropolog har han udført etnografiske feltarbejder rundt omkring i Danmark og i mange andre lande siden 2001 - med feltophold i Brasilien, USA, Portugal, Spanien og Mozambique. 

 

Christian har udgivet sin forskning på universitetsforlag i USA og England og i internationale tidsskrifter og har været key note speaker på forskningskonferencer i Washington, New York, Oxford, São Paulo og Paris.


Han er kendt som en ivrig debattør og formidler og er ikke bange for at komme med normbrydende indspark og løsninger, der udfordrer etablerede tankegange. Christrian insisterer på, at viden skal være nærværende, inspirerende og kunne anvendes i praktisk forandring af det eksisterende samfund.

Som formidler og debattør har han været brugt i landsdækkende medier som DR1, DR2, TV2, P1, Radio4, Politiken, Berlingske, Jyllandsposten, Information og Altinget og kan desuden opleves til debatter på Folkemødet, Kulturmødet og Bogforum.

 

Privat har Christian en søn, Oskar på 11 år og danner par med museumsdirektør Julie Rokkjær Birch.